A piskótát megsütni közel sem akkora macera, mint gondolnánk, a túrókrém fanyar, nem túl édes, a csokoládé pedig tökéletesen megkoronázza az egészet. A gigantikus túró rudi láványa mindent visz!
Ha valami nagyon szeretnél virítani a hétvégén, máris elkezdhetsz barátkozni ennek a túrós-piskótás tekercsnek a gondolatával. Pont úgy néz ki, mint egy gigantikus túró rudi, szóval lehet, hogy nem is érdemes előre felszeletelni, hanem egyben kell mutogatni, mint egy jól sikerült tortát, vagy kalácsot, majd pedig gondosan besöpörni az elismeréseket.
Kép forrása: katucikonyha
Az eredmény viszont sokkal, de sokkal jobb, mint a túró rudi, szóval garantáltan imádni fogja mindenki. Igaz, munka van vele bőven: háromszor kell nekiállni, először amikor a piskótát készítjük el, másodszor amikor a tölteléket, harmadszor pedig amikor a mázat. Cserében viszont megtanulhatjuk a tökéletes tekercskészítés technikáját, szóval máris megérte.
Így készül piskótatekercs
A piskótatekercshez először egy lapos piskótalapot kell sütni, majd a sütőpapír lehúzása után, egy konyharuha segítségével, még melegen fel kell tekerni. Amíg kihűl, megszokja a helyzetet, és nem fog törni, amikor már élesben, a krémmel együtt tekerjük. Próbáld ki te is!