Variáció pizzatésztára: te is tudsz otthon grissinit sütni!

Fokhagymás grissini pizzatésztából

SóBors 2018. június 2.

Szoktál pizzát sütni? Ha igen, az nagyon derék dolog. És az előfordult már, hogy idő közben változott a terv, és valami más lett a pizzatésztából? Például grissini.

A kenyér a világ legegyszerűbb süteménye, alapvetően négy dolog kell hozzá: liszt, só, élesztő és víz. Esetleg olaj. Lehet persze variálni, hozzátenni még ezt-azt, de bizonyos hosszúság után már kezd gyanússá válni a hozzávalók listája. Maradjunk abban, hogy alapvetően erre a négy dologra van szükség egy jó kenyér, vagy pizzatésztához. Ha pedig grissinit szeretnénk készíteni, tegyünk bele fokhagymát is.

Pizzás csiga.jpg

A különbség csak a fűszerezésben, és a formázásban rejlik. A grissinihez gombócokat tépkedünk a kenyér (pizza) tésztából, és kukacokat nyújtunk belőlük. A gyerekek is imádják csinálni, mert olyan, mintha gyurmáznának, közben meg segítenek a konyhában, két legyet ütünk egy csapásra.

Sütéskor dől el minden

Grissiniből lehet csinálni lágyat és puhát, ami olyan, mint egy mini bagett, de lehet ropogósra is sütni, akkor meg leginkább egy nagyra nőtt ropira fog hasonlítani. Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy melyik mellett döntünk, mind a kettő finom annak, aki azt szereti. A ropogós verziót pár perccel tovább kell sütni, ennyi a különbség.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7213848806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása