A sárgarépa krémleves szép, finom és egészséges, sőt, még egyszerű is

Egyszerű sárgarépa krémleves gyömbérrel

SóBors 2018. május 25.

Egy krémleves mindig hálás étel, még az is megeszi, aki egyébként egyáltalán nem rajong a levesekért. Elkészíteni pedig kimondottan egyszerű és kaland- és meglepetésmentes - ha tutira akarunk menni.

A sárgarépaleves nagyon hasonlóan készül, mint a legegyszerűbb sütőtökkrémleves, és hasonlóan ízletes is. Örömhír, hogy a gyerekek is szeretik (legalábbis hajlandóak megenni), olcsó, gyorsan elkészül, és még egészséges is.

4785662_4d57c5d510fa4b557c509724d0d3ad24_wm.jpg

Bónusz: simán lefagyasztható, ha túl sok készült volna belőle, vagy ha később ételízesítőnek szeretnénk felhasználni különböző főzelékekhez. Ja, és még alaplé sem kell hozzá!

Kevés alapanyag, nagy siker

Ezzel a recepttel akkor is remek vacsorát rittyenthetünk, ha tényleg nincs otthon semmi más, csak répa, meg egy kis tejszín, vagy tejföl. A többi hozzávaló minden háztartásban fellelhető, és persze akkor sincs semmi baj, ha a gyömbér nem friss, vagy kimarad a kurkuma. Még pár szelet sajtos pirítós, és kész is a vacsora.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8413853366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása