Az eperszezon az év egyik legjobb időszaka, bár egyszerűbb, ha simán belátjuk, hogy az abszolút tuti. Ilyenkor az ember egyet akar: sok-sok epres, na jó, szamócás receptet, hogy minél többet kihozhasson ebből az illatos és cuki gyümölcsből. Tessék, itt van egy Katucitól, már-már közszolgálatilag.
Eperszezon, napsütés, hideg joghurt és 10 perc, ennyi kell a tökéletes eperhabhoz. Meg persze az sem árt, ha van valami jó technikád a tejszínhab felveréséhez. Megsúgjuk: a habfixáló segíteni szokott, meg az is ha jól behűtött tejszínt használunk.
Kép forrása: katucikonyha
Felejtsd el a bolti joghurthabokat, a házi magasan veri azokat. Ráadásul egyszerre több adagot is készíthetünk, 2-3 napig bőven eláll a hűtőben (khmmm már ha marad belőle).
Nem fog
A receptben megadott mennyiség hivatalosan négy adagra elég, de most szólunk, hogy ha a realitások még jelentenek nekünk valamit, és a valódi igényeket nézzük, akkor inkább kettőnek számít. Ha négyen vagyunk, inkább dupla adagot készítsünk.