A tojásfőzés titka egyszerű: kezdjük hideg vízben

Keménytojás tökéletesre főzve. Viszlát, szürke karima!

SóBors 2018. május 2.

Vannak ilyen ékegyszerű dolgok a világon, mint például a tojásfőzés, amit, döbbenetes, de mégis el lehet rontani. Itt az útmutató, hogy veled ez soha többé ne forduljon elő.

Sokunkkal megtörtént már, hogy főtt tojást szerettünk volna készíteni, mégis lágy tojás lett belőle. Aztán, hogy kiküszöböljük ezt az aprócska kis bakit, a következő alkalommal inkább tíz perccel tovább főztük a tojást, mintsem megint elfolyva a pirítóson végezze. Bár halkan megjegyzem, utóbbi formában is nagyon ízletes!

4996690_9ae974728967272cf4fc6402d53d788e_wm.jpg

Mindezek mellett persze bosszantó, ha éppen valamilyen ételbe (mint például rakott krumpliba) szánjuk, és ahelyett, hogy felkarikázhatnánk a tojást – csak csurgatni tudjuk. Hogy ezt a kis malőrt elkerülhesd, megmutatjuk, hogyan készíthetsz tökéletes főtt tojást. Olyat, amelyiknek nem folyik a sárgája, de még csak nem is ragacsos.

Precíziós megoldás

Nos, a tuti módszer kissé pepecselős: korántsem csak arról van szó, hogy nézzük az órát, és a megfelelő másodpercben zárjuk el a lángot. Bámulatos, hogy mi mindenen múlnak a dolgok, figyeljétek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2113841402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása