Rántott Snickers, a nyolcmillió kalóriás gyönyör

Rántott Snickers

SóBors 2018. május 2.

Vannak a világon olyan ennivalók, amelyekre nem is az étel szó illik a legjobban. Ilyen például a rántott Snickers (Mars, Bounty), ami maga a megtestesült hedonizmus. Már magában is elég cukros, csokis és zsíros ahhoz, hogy csak sátoros ünnepekkor merjünk enni belőlük, bő olajban kirántva azonban maga a nyolcmillió kalóriás gyönyör.

Ez a kulináris különlegesség Skóciából származik, 1995-ben a skóciai Chip Bar munkatársai (mai nevén the Carron) találták ki. Hála a médiának, a különleges étek gyorsan terjedt, ma már az USA-ban, Angliában és Új-Zélandon is előszeretettel fogyasztják. Annyira, hogy ha a google-be elkezjük beírni, hogy "deep fried" (rántott) a felajánlott találatok között első három-négyben hozza a Snickerst vagy a Marsot. És kicsivel lemaradva az Oreot. Ja, és persze van rántott Bounty is. Mi maradtunk a legnépszerűbbnél, a Snickersest próbáltuk ki.

rantott_snickers.jpg

A csokikat egy éjszakára tanácsos hűtőszekrénybe tenni, mert ha szobahőmérsékletű csokit mártogatnánk a forró olajba, valószínű szétfolyna. Vigyázat, az sem jó ha a mélyhűtőbe tesszük sütés előtt, mert a túl hideg csoki meg széteshet.

Sok hűhó, de megéri

A bunda természetesen szintén édes a méztől, kisütés után pedig olajban tocsogó. Az sem segít rajta, ha előbb kis darabokra vágjuk. Nem baj, végül úgyis letagadjuk.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6313841404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása