Bor, művészet, ínycsiklandó finomságok: ezek a programok várnak a héten

Sági Zsófia 2019. augusztus 28.

Nyár végén sem állnak le a gasztroprogramok, továbbra is számos fesztivál várja az érdeklődőket, ahol nem csak isteni finomakat ihatunk, de ínycsiklandóakat ehetünk is.

Számos borfesztivál lesz a héten, vidéken, a fővárosban és festői szépségű szőlőbirtokon is élvezhetjük a finom nedűket. Emellett művészet, kézműves vásár, utcazene és persze számtalan házi finomság vár mindenkit.

The Champagne Bar a SZIN-en!

Szeged - augusztus 28-31.

A Szegedi Ifjúsági Napok minden idők legszínesebb pezsgőválogatásával várja az érdeklődőket. 4 napon keresztül finomabbnál finomabb pezsgők, jó hangulat és isteni nedűk várnak mindenkit. Olyan pezsgőket kóstolhatunk, mint a Mumm Champagne, Palmer&Co Champagne, Pommery Champagne, Veuve Clicquot Champagne, Moet Champagne, de a sort még sokáig lehetne folytatni, úgyhogy a pezsgő szerelmeseinek ott a helyük. A pontos helyszínt az esemény honlapján találjátok.

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Budafok - augusztus 30.-szeptember 1. 

A 30. jubileumi fesztiválon is számos remek program várja az érdeklődőket. A kiváló borok, pezsgők és zene mellett különlegességekkel is készülnek idén a szervezők: például exkluzív szülinapi koncert lesz, amit csak erre az alkalomra állítottak össze; meg lehet kóstolni a Kerület Sütijét; vagy ha a rendezvény ideje alatt van a 30. születésnapunk egy üveg budafoki borral ajándékoznak meg. Az esemény 4 helyszínen, számos helyi és vendégborászattal várja az érdeklődőket, részletes információkat az esemény honlapján találtok. 

gasztropr.jpg

Mádi Furmint Ünnep

Mád - augusztus 30.-szeptember 1.

A Mádi Furmint Ünnep 3 napon keresztül várja az érdeklődőket számos nyitott pincével, dűlőtúrával, zenével és természetesen furmintokkal. Mád termőterületeinek 80%-án terem furmint, nem véletlenül kapta erről a fajtáról a nevét a fesztivál. Számos színpadon, Fröccs Udvaron, Furmint Korzón, Furmint Téren és Pódiumon várnak a finom borok, de az italok mellett ínycsiklandó ételek, kézműves termékek, vásári forgatag és utcazene kápráztatja el a vendégeket. A pontos programot, kiállítók és koncertek listáját az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

Mini Bükki Borfesztivál

Miskolc, Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészet - augusztus 30. 17:00-23:30

Kicsi, hangulatos esemény várja a borbarátokat augusztus 30-án Miskolcon. A Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok bükki borai mellett megkóstolhatjuk a Bűdi Borház és a mátrai Losonci Pince borait is. Nem csak italok, számos finomság és ínyencség várja a vendégeket, ezekről a Végállomás Bistorant és a Desszertem gondoskodik. A festői táj és az utánozhatatlan hangulat már csak ráadás, és persze nem maradhat el a zene sem. Ha szívesen ellátogatnátok ide, a pontos címet az esemény Facebook-oldalán találjátok.

gasztropr2.jpg

Bakáts Feszt - BorUtca

Budapest, Bakáts utca - augusztus 30.-szeptember 1.

A főváros szívében, a Bakáts utcában a magyar borászatok ismert remekeit kóstolhatjuk meg a BorUtcában. Szekszárdi, mátrai, somlói pincészetek, külföldi borok kínálata várja az érdeklődőket, de a Magyar Pálinkák Háza is kitelepül a fesztivál 3 napjára. Természetesen ennyi ital mellé étel is dukál, a Parázs-Varázs Grill Faszenes Étterem, a Magyar Ízek Háza, a Szendvicsek Háza, a Szaki Kürtős és a Parszt Sajt-Bandy Sajt kínálatából szemezgethetünk. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

X. Bor és Művészet Fesztivál

Tök - augusztus 31.-szeptember 1.

A Bor és Művészet Fesztivál helyszínét az Etyek-Budai Borvidék szívében található település, Tök adja, pontosabban a Töki Pincesor. A fesztivál a község legnagyobb értékeire hívja fel a figyelmet, a borra, a művészetre, az ott élő borászokra, művészekre, a vendégszerető falubeliekre és a helyi ételkülönlegességekre. Emellett minden évben vendégművészek és vendégborászatok színesítik a programkínálatot. Kora délután a gyermekeknek kedveznek a programokkal, utána a jazz és a blues veszi át a főszerepet a felnőttek örömére. A fellépőkről, kiállítókról és borászatokról az esemény honlapján találtok információkat.

Fotók: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2515026132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása