Harsányzöld cukkinikrémleves sok friss bazsalikommal

Ács Bori 2019. augusztus 23.

A cukkini lágy, nem tolakodó íze miatt nem a legkedveltebb nyári zöldség, pedig épp emiatt kellene szeretni, hiszen ennek a tulajdonságának köszönheti, hogy annyiféle szerepben tud remekül teljesíteni.

Ahányféle kiegészítőt melléteszünk, annyiféle tud lenni, sokféle fűszerrel, sajttal, maggal, zöldséggel működik jól együtt.

Vizes állaga miatt nagyon hamar megpuhul, ezért a sütésnél komolyabb figyelmet igényel, ám főzéskor éppen ez az a tulajdonság, amiből előnyt kovácsolhatunk. Annyira hamar megpuhul, hogy gyorsabb levesalap bármelyik zacskósnál, sőt. 

cukkini_kremleves_1.jpg

Fontos, hogy megtartsa a színét

Ennél a levesnél éppen az a lényeg, hogy ne hagyjuk annyi ideig főni, hogy elveszítse a színét - akkor kell elzárni alatta a lángot, amikor még friss, zöld a színe. A csodás árnyalatot és a friss ízt még egy nagy adag bazsalikommal is megdobjuk, amit az utolsó pillanatban turmixolunk csak a leveshez, mikor már minden készen van.

Melegen és hidegen is nagyon jó, aszerint, épp milyen az idő kint, bazsalikom helyett pedig használhatunk akár mentát vagy kaprot.

 Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1615012228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása