Egyszerűsített spenótos rizottó: mosogatás és türelemjáték nélkül

Gedeon Lili 2019. augusztus 19.

Az olaszok méltatlanul elfeledett ínycsiklandó fogása nem csak isteni finom, de egészséges is, sőt, a megfelelő alapanyagokkal fogyókúrázóknak is tökéletesen beépíthető a diétába.

Amikor először készítettem, anyukám kért meg, hogy csináljak valami gyors és egészséges ebédet, és mivel épp nagy életmódváltásban van, csak barna rizs és csirkemell volt otthon, na meg egy csomag paraj a fagyasztóban. Miután megszületett a fejemben az elképzelés, kiugrottam a közértbe sajtért - ha már ott voltam, vettem kétfélét, hogy a vega verzió is kellőképp ízes és tápláló legyen. Ez a recept nem a szó szoros értelmében vett rizottó, de szuper megoldás lehet azokból az alapanyagokból, amiket otthon találunk.

spenotosrizotto.jpg

Miért szeretjük?

A második legjobb dolog ebben az ételben az ízén kívül, hogy minimális edénykoszolással elkészíthető, az egytálétel mintapéldája. A harmadik kedvencem vele kapcsolatban, hogy amikor másnap hidegen belekóstoltam egy villányival, egy pillanatra sem hiányoltam a melegítést, hideg előételként is megállja a helyét.

Laktató főétel

Tapasztalatból mondom, hogy ennél az ételnél különösen igaz, hogy ne legyen nagyobb a szemünk, mint a szánk: akármilyen mennyei fogásnak is ígérkezik, nem fogsz tudni megenni belőle két tányérral – sőt, púposra szedve eggyel sem. Első alkalommal sajnos egy jó nagy tányérral magamba tömtem belőle, az eredmény pedig az lett, hogy órákon keresztül mozdulni se bírtam.

Úgyhogy ha úgy érzed, rád is jellemző, hogy néha túlvállalod magad, fogadd meg a tanácsomat: fél adag rizottó mellé fél adag salátát szedj, ha elfogy, mindig arányosan ugyanannyit pótolj mindkettőből. A magas rosttartalom miatt evés előtt és után is jól jön egy pohár víz, máskülönben az emészthetetlen növényi részek garantáltan dugót eredményeznek az emésztési rendszeredben.

A legdiétásabb verzió

A kísérletező kedvűek és akik a barna rizsnél is komolyabban veszik a fogyókúrát, próbálják ki kölesből vagy valamilyen alternatív gabonaköretből elkészíteni – az eredmény egész biztos, hogy fejedelmi lesz.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2514273695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása