Laktató szilvás-banános smoothie kakaóval: a tökéletes napindító

Sági Zsófia 2019. augusztus 17.

Imádom a smoothie-kat. Csak szezonális gyümölcs, víz vagy tej, esetleg egy kis méz kell hozzá, és készen is van. Ráadásul a sok gyümölcstől és folyadéktól igazán laktató és tápláló, bőven megállja a helyét reggeliként is. 

Ebbe a változatba szilva, banán és egy kis kakaó kerül. Készítettem már csak szilvából álló smoothie-t is, de úgy annyira nem ízlett, önmagában se nem elég karakteres, se nem elég édes ez a nyári, őszi gyümölcs.

szilvassmoothie.jpg

A banán viszont tökéletesen passzol hozzá, krémes is, édes is, kiegészíti a szilva hiányosságait. Ha még így sem elég édes az ízlésünknek, vagy a kakaópor nagyon keserű, egy kis mézzel vagy juharsziruppal lehet ellensúlyozni.

Sűrű pohárdesszert is lehet

Ha még sűrűbb élményre vágyunk, akkor tegyük a fagyasztóba a banánt előző este, majd víz és jég nélkül turmixoljuk össze a szilvával és a kakaóval. Sűrű, jeges, gyümölcsös finomság lesz, tejszínhabbal és keksszel akár még pohárdesszertként is megállja a helyét. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7815002280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása