Sűrű, mentás zöldborsó-krémleves laktózmentesen: főételnek is beillik

Sági Zsófia 2019. augusztus 17.

A legegyszerűbb alapanyagból is elképesztően finom ételeket lehet készíteni, ha szabadjára engedjük a fantáziánkat. A zöldborsó különösen jó páros a mentával, a duójukból készült leves az egyik legfinomabb.

Mindössze 5 hozzávalóra, egy kis olajra, sóra és borsra van szükség hozzá. Lehetőleg friss, zsenge zöldborsót használjunk, ugyanis annak van a legédesebb aromája, de ha valamiért nem jutunk hozzá, akkor fagyasztottból is elkészíthető.

zoldborsokremleves.jpg

A mentától frissítő lesz az összhatás, hiába meleg a leves, mégis nyári a hangulata. Főzeléket is készíthetünk ezzel a párossal, természetesen akkor kevesebb alaplére és több borsóra van szükség.

Laktózmentesen

Ez a verzió laktózmentes, nyáron jobban kedvelem ezeket a leveseket, nem kavarják meg a gyomrot, ráadásul, ha nagyobb adaggal készítünk belőle, akkor tovább eláll. Aki viszont selymesebbre szeretné, az a turmixolás után tegyen bele egy kis tejszínt. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5315007460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása