Esti hajókázás és kutyabarát piknikezés korlátlan borkóstolással: ez a hét a borok körül forog

Sági Zsófia 2019. augusztus 14.

Augusztusban a boroké a főszerep, ezen a héten számtalan boros, illetve pezsgős esemény közül lehet válogatni, de egyik sem a megszokott: elképesztően izgalmas és hangulatos programok várnak.

Megcsodálhatjuk Budapest esti fényeit, miközben korlátlan borkóstoláson vehetünk részt; elmehetünk a kutyusunkkal egy dűlőtúrára; vagy kipróbálhatjuk a magnumokat, vagyis azokat a borokat, amelyek a borosüvegeknél kétszer nagyobb palackban érlelődnek. 

Winelovers River Night

Budapest Rendezvény Hajó - augusztus 15. 18:00-22:00

Budapest rendezvényhajóján korlátlan borfogyasztással, választható vacsorafalatokkal és extra hosszú menetidővel lehet részt venni a második Winelovers borhajón. 14 borász társaságában, több mint 50 bor korlátlan kóstolása mellett csodálhatjuk meg Budapest esti fényeit a Margitsziget és a MÜPA között kedvenc italunkkal a poharunkban. Az italok mellé étel is dukál, lesz pogácsa, de vacsorafalatok is várják a vendégeket a 2 órás hajókázás során. Háromféle lehetőség közül lehet választani, ezek más árban vannak, de mindegyik tartalmazza a korlátlan borkóstolást, úgyhogy biztos nem maradunk szomjan. A kiállítók és vacsorafalatok listáját, illetve a jegyárakat az esemény Facebook-oldalán találjátok.

Borjour Miksz feat. Sauvignon Blanc

Budapest, Mikszáth Kálmán tér - augusztus 15-16.

Ezen a héten csütörtökön és pénteken rendhagyó borfesztivál lesz a Mikszáth téren, a főszerepben a Sauvignon Blanc fog állni, de nem csak magyar fajták: lesznek új-zélandi, chilei, francia, olasz, osztrák, sőt, még dél-afrikai Sauvignon Blancok is. Illatos fehérborok, bubisok és titkos vörösek is várják az érdeklődőket, de ezek kilétére csak a kiállítóknál derül fény. A belépő 1000 forint, ami tartalmaz egy kóstolópoharat és egy welcome drinket, úgyhogy a borrajongók ne maradjanak otthon, tényleg kihagyhatatlan lesz ez a fesztivál. A kiállítók pontos listáját az esemény Facebook-oldalán találjátok.

augprogram2.jpg

Bor, mámor... Bénye

Erdőbénye - augusztus 15-18.

Augusztus 15. és 18. között Erdőbényén 13 helyi borászat tárja szélesre kapuit a kultúrára és borra szomjas közönség előtt. Tíz éve indult a Bor, mámor... Bénye! fesztivál, ahol minden évben három napon át színvonalas zenei, képzőművészeti, színházi, irodalmi és egyéb kulturális, valamint turisztikai és boros programokkal töltik meg a települést. A részletes programot még nem tették közzé a szervezők, de az esemény Facebook-oldalán lesz majd elérhető. Bérletet és jegyet is lehet váltani az eseményre, a bérlet 12 db kóstolójegyet tartalmaz, melyet a kitelepült borászatoknál lehet beváltani, illetve a kóstolópohár is alapkellék.

Kristinus Vineyard Picnic

Kéthely, Parapli dűlő - augusztus 18. 

Állatbarátok figyelem! A Kristinus Borbirtok nem csak minden borrajongót, de minden kutyabarátot szeretettel vár az idilli hangulatú piknikre. Italok közül végig lehet kóstolni a díjnyertes Kristinus borválogatást, de nem csak italok, finger foodok, gyümölcsök és egyéb ételkülönlegességek is lesznek a pikniken. Déltől háromfogásos ebéd várja a vendégeket a Gasztroműhelyben, 14-től kezdődik a piknik, ahol a kutyusokat meglepetéscsomag várja, utána pedig részt lehet venni egy közös kutyasétáltatáson és bemutatják a dűlőt, ahol a sok zamatos bor terem. További részleteket és a jegyárakat az esemény Facebook-oldalán találjátok.

augprogram.jpg

2HA és barátai - Augusztus 20 pezsgőfürdőben

Hegymagas, 2HA - augusztus 20. 

Minden évben augusztus 20-án összegyűlnek a borrajongók a 2HA Pincészetnél, ahol eltöltenek egy jó hangulatú délutánt, amiről a táj, a 2HA borok és pezsgők gondoskodnak. A harapnivalókért a gasztroshowman, Czinege Tamás csapata felel. A kenyér ünnepén a helyszínen sütnek kenyeret, hozzá zamatos borokat lehet inni, illetve a zenéről is gondoskodnak a szervezők. Aki szeretne egy kicsit relaxálni, az jógával indíthatja a napot, a medenceparton energizáló deepwork jóga lesz. Este tűzijáték, napközben beszélgetés és kóstolgatás várja a vendégeket. A belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. További részletek az esemény Facebook-oldalán. 

Magnumok Éjszakája

Kóstolom Borbár - augusztus 21. 19:00-22:00

A magnum azt jelenti latinul, hogy nagy, hatalmas. A magnum palack mérete a normál borosüvegek duplája, de a borászok szerint éppen ezért az ebben készült vörösbor vagy pezsgő még értékesebb, hiszen lassabban érlelődik. A Magnumok Éjszakáján 9 tételt lehet kipróbálni a 2015-ös évjárattól egészen a tavalyiig, a kóstolót Pintér Zsolt és Hegyi Gábor tartja. Jegyek korlátozott számban kaphatók, amely tartalmazza a kóstolósort és a borkorcsolyát is. A kóstolható tételek listáját az esemény Facebook-oldalán találjátok. 

Fotók: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7515006412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása