Bármennyire is elhanyagolom, a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Persze lehet azt mondani, hogy nincs idő vagy nem vagyok éhes, de az egész napunkat meghatározza, hogy eszünk-e reggel vagy sem.
Több év után megfigyeltem magamon, hogy ha sósat eszem reggelire, akkor délben még nem bolondulok meg az éhségtől. Egy sima sonkás-sajtos szendvics is szuper napindító, de a legjobban a tojásos ételeket szeretem.
Ha jobban belegondolunk, egy rántottát sem sokkal több idő elkészíteni, mint bekeverni egy kis müzlit a tejbe, mégis tovább érezzük magunkat jóllakottnak, és nem mellesleg több tápanyagot is viszünk be a szervezetünkbe.
Mi a különbség a cottage cheese és a túró között?
A cottage cheese nagy kedvencem. Kinézetre hasonlít a túróra, de joghurtosabb az ízvilága. A túróval ellentétben a cottage cheese friss sajt, amelyet nem erjesztenek és nem érlelnek. A benne található kis gömböcskék a készítése során állnak össze. Natúr és különféle zöldfűszeres ízesítésekben lehet kapni, valamint zsírszegény és zsírosabb változatban is létezik. A ricotta egyrészt kitűnő fehérjeforrás, másrészt nagyon kevés kalóriát tartalmaz, így fogyókúrához is kiváló.
Ez a recept egy villámgyors reggeli, egy egyszerű tojásrántotta cottage cheese-zel és egy kis zölddel, például újhagymával fűszerezve. Természetesen vacsorára is nyugodtan fogyasztható.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors