Selymes gombakrémleves brie sajttal: a fehérbortól pikáns

Sági Zsófia 2019. augusztus 9.

Sokan azért nem esznek gombát, mert ki nem állhatják az állagát, miközben az ízét nagyon is kedvelik - számukra az a lehető legjobb döntés, ha krémlevest főznek belőle. A selymes levesbe brie sajt is kerül, így egy karakteres, elképesztően finom ízvilágú fogás lesz a végeredmény.

A gombát meg kell pirítani, a sütőben karamellizálódik a zöldség, ami egy plusz ízt ad az egész ételnek. A recept azonban nem csak ebben tér el a megszokottól, ugyanis brie sajt is kerül bele. A sajt nemcsak a karakteres ízről, hanem a krémes, lágy állagról is gondoskodik, úgyhogy kihagyhatatlan eleme az ételnek.

gombakremleves.jpg

Tejszín helyett tejjel

Mivel a brie felel a selymes állagért, a tejszín elhagyható a levesből, tejjel lehet helyettesíteni. Bár a leves nagyon gyorsan elkészül, érdemes kicsit tovább főzni, hiszen minél több időt tölt a gáztűzhelyen, annál sűrűbb és ízesebb lesz. A leves alapját - a tej mellett - a zöldséges alaplé adja.

Bár sokáig nem voltam gombarajongó, ma már egyre több formában megeszem, akár pirítva, akár levesben, úgyhogy aki hasonlóan ódzkodik a gomba gumis állagától, az ne aggódjon, a krémlevesben garantált lesz a zöldség sikere. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3914661169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása