Elég idétlen kifejezés a mostanában menő "megúszós" jelző, de mégis kifejező. Mert néha tényleg szeretnénk megúszni egy csomó mindent. A hosszú bíbelődést a konyhában, a mosogatást, a sütő bekapcsolását, a külön fázisokat.
Különösen igaz ez nyáron, mikor kint süt a nap, folyton megyünk valahová, vagyunk valahol vagy jövünk valahonnan és nincs idő egész délutánokat szöszmötölni a konyhában.
Ez a desszert pont erre az esetre jó, mert minden van hozzá a sarki boltban, mindenki szereti és tényleg nem kerül több időbe összeállítani, mint tíz perc. Na jó, még rá kell számolni egy kis hűlési időt a frigóban, de az már tétlen várakozás, amivel nem melegítjük se magunkat, se a lakást.
Hogyan lesz a babapiskótából tészta?
A varázslat lényege, hogy a tejfölös, néha tejfölös-túrós vagy tejfölös-joghurtos krémet babapiskótával és gyümölccsel rétegezzük. A hűtőben aztán a piskóta szép lassan felszívja a krém nedvességtartalmát, felpuhul és az egészből egy a tortánál lágyabb, a pohárdesszertnél szilárdabb dolog születik.
A gyümölcs szabadon variálható
Mint az ilyen megúszós receptek általában, ez az édesség is remekül variálható aszerint, milyen gyümölcsöt szeretünk vagy milyen akad épp a kezünk ügyébe. Nálunk málnával a legmenőbb, de nektarinnal is finom, sőt, akár a kettő kombinációjával.
Fotók: Ács Bori/Sóbors