Tejfölös-málnás babapiskótás desszert 10 perc munkával - Sütés és szöszmötölés nélkül

Ács Bori 2019. augusztus 6.

Elég idétlen kifejezés a mostanában menő "megúszós" jelző, de mégis kifejező. Mert néha tényleg szeretnénk megúszni egy csomó mindent. A hosszú bíbelődést a konyhában, a mosogatást, a sütő bekapcsolását, a külön fázisokat. 

Különösen igaz ez nyáron, mikor kint süt a nap, folyton megyünk valahová, vagyunk valahol vagy jövünk valahonnan és nincs idő egész délutánokat szöszmötölni a konyhában.

Ez a desszert pont erre az esetre jó, mert minden van hozzá a sarki boltban, mindenki szereti és tényleg nem kerül több időbe összeállítani, mint tíz perc. Na jó, még rá kell számolni egy kis hűlési időt a frigóban, de az már tétlen várakozás, amivel nem melegítjük se magunkat, se a lakást.

tejfo_lo_s-ma_lna_s-babapisko_ta_1.jpg

Hogyan lesz a babapiskótából tészta?

A varázslat lényege, hogy a tejfölös, néha tejfölös-túrós vagy tejfölös-joghurtos krémet babapiskótával és gyümölccsel rétegezzük. A hűtőben aztán a piskóta szép lassan felszívja a krém nedvességtartalmát, felpuhul és az egészből egy a tortánál lágyabb, a pohárdesszertnél szilárdabb dolog születik. 

A gyümölcs szabadon variálható

Mint az ilyen megúszós receptek általában, ez az édesség is remekül variálható aszerint, milyen gyümölcsöt szeretünk vagy milyen akad épp a kezünk ügyébe. Nálunk málnával a legmenőbb, de nektarinnal is finom, sőt, akár a kettő kombinációjával. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9514990168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása