Fűszeres csirke puhára sült zöldségekkel: 10 perc munkával isteni vacsora

Sági Zsófia 2019. augusztus 4.

Örök probléma nálunk, hogy mit készítsünk vacsorára vagy egy rohanós napon ebédre. Sajnos mindketten későn érünk haza a munkából, így már sokszor se energiánk, se időnk nincs főzni.

Nagymamám - szerencsére - sosem fogy ki a praktikákból. Mivel ezerféle állatot tart otthon, mindig ellát minket friss hússal, ami viszont sokáig csak a fagyasztóban pihen. Múltkor megint akart küldeni egy adagot, úgyhogy mondtam neki, hogy nincs hova tenni, mert még az előzőt sem volt idő elkészíteni.

Na, akkor jött a kioktatás. Miért nem csinálunk egy egyszerű sült csirkét, hát azzal nincs is semmi dolog, nem kell mindig túlgondolni. Tegyük be sütőzacskóba, dobjuk be a sütőbe, amíg sül, addig csináljuk a dolgunkat, vacsorára készen is van. Ezzel a lendülettel hozzám is vágott egy doboznyi sütőzacskót. 

sutozacsiscsirke.jpg

Már csak a szaft miatt is megéri

Nem rég, amikor este értünk haza a melóból, megpillantottam a sütőzacskós dobozt. Gondoltam, miért is ne? Kánikula volt, úgyhogy villámgyorsan kiolvadt a csirke, gyorsan beledörzsöltünk pár fűszert, amit otthon találtunk, betettük a zacsiba, öntöttünk rá egy kis olívaolajat és ment a sütőbe. Körülbelül 10 perc munkánk volt vele. 

Isteni finom, omlós, szaftos lett a végeredmény. A hús leomlott a csontról, és a sütés közben kifolyt lé is fenséges volt. Legközelebb már okosabbak voltunk, többféle fűszert és zöldségeket is dobáltunk mellé. A répa fűszeresen édesre, a fokhagyma krémesre, a brokkoli pirultra sült. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6014927102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása