A legfinomabb Marinara szósz: kötelező alaprecept az olasz konyha szerelmeseinek

Sági Zsófia 2019. augusztus 4.

A Marinara szósz lényegében egy fokhagymás, bazsalikomos paradicsomszósz, amely tökéletes alapja lehet különböző tésztáknak, legyen az spagetti vagy pizza.

Ez tényleg egy alaprecept, a feljebb felsorolt alapanyagokon kívül alig kell hozzá valami. A tészaszószoktól az különbözteti meg, hogy ebben nincsen más zöldség vagy darált hús, tényleg csak paradicsomból áll az egész, de így is tökéletes választás tésztákhoz, pizzaszósznak, húsok mellé vagy mártogatósnak. 

Marinara szósz receptből többfélével találkoztam már, vannak, akik cukrot is tesznek bele, és vannak, akik különböző zöldségeket szelnek a szószba, például répát vagy zellert. Minden olasz régió egy kicsit másképpen készíti a klasszikus szószt, de ez a verzió most a legminimalistább, kevés alapanyaggal, maximális ízekkel készül. 

marinaraszosz.jpg

Mi a titka?

A titka, hogy lassú tűzön sokáig kell főzni, amíg egészen be nem sűrűsödik, így a hagymában és a paradicsomban lévő természetes cukrok kioldódnak, azok édesítik meg a szószt és nincs szükség további cukor használatára.

Ha nincsen édes, érett paradicsomunk, mint most nyáron, akkor hámozott, egész paradicsomot tartalmazó konzervből is elkészíthető, a szilvaparadicsom a legjobb választás erre a célra.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9314989826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása