Krémes, házi joghurtos fagyi mézzel: könnyed, habos finomság

Ács Bori 2019. augusztus 3.

A legcsodálatosabban krémes fagylaltok főzött krémmel, tojással és tejszínnel készülnek, ezeknek az elkészítése viszont nagyon gyakran igencsak fáradságos dolog, hosszasan és gondos odafigyeléssel kell őket kevergetni, amire nincs mindig időnk.

A mi környékünkön sajnos egyáltalán nincs jó fagyizó, márpedig nyáron a fagylalt gyereknek és felnőttnek is alapvető szükséglete. Ha csak túlédesített, felpumpált és agyonszínezett fagyi van a közelben, sokkal, de sokkal jobban megéri otthon készíteni, mert nem csak ezerszer olcsóbb, de sokkal finomabb is lesz.

Habtejszín és görög joghurt találkozása

A frozen joghurtoknál egy fokkal nehezebb, de még mindig könnyű tejszínes joghurtfagyi a tökéletes átmenet a legegyszerűbb és a bonyolultabb receptek között. A habtejszín és a sűrű görög joghurt zsírtartalma biztosítja a krémes állagot, a méztől pedig nem szimplán édes lesz, hanem határozott karaktert is kap, ráadásul a méz és a joghurt nagyon-nagyon jól működnek együtt. 

joghurt-fagylalt_1_1.jpg

Ha nincsen fagylaltgépünk

A fagylaltgép nagyon jó befektetés nyáron, egyszerre egy litert is el lehet vele készíteni, amit aztán hetekig ehetünk és máris jöhet a következő adag. Akinek viszont nincs ilyen masinája, simán elkészítheti egy botmixer segítségével is: egy a turmixolást jól tűrő, magas falú dobozban kell betenni a mélyhűtőbe a fagyi alapot, majd körülbelül félóránként átturmixolni, így nem szilánkosra, hanem krémesre fog fagyni a krém. 

 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr714984910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása