Gyors jeges csokoládé: ha nincs kedved sütni, de kívánod az édeset

Sági Zsófia 2019. augusztus 3.

A kakaó az örök kedvenc, kicsik és nagyok egyaránt előszeretettel iszogatják, akár hidegen, akár melegen. Ez a recept sem sokkal bonyolultabb, és szuper vendégváró ital lehet belőle, főleg, ha gyerekek és sofőrök is vannak a társaságban.

Mi kell a kakaóhoz? Tej és cukrozott kakaópor vagy cukor és kakaópor. Ez ebben a receptben sincs másképp, csak kiegészül egy kis vízzel, buborékkal, jéggel és fagyival. 

jegescsoki.jpg

Min bukhat el a dolog?

Egy ilyen receptnél ez a kérdés viccesnek tűnhet, mégis van értelme. Az egyetlenegy pont, ami elronthatja az élményt, ha a cukor vagy a kakaó nem oldódik jól el a vízben. Ha ropog a cukor a fogunk alatt, vagy a kakaó csomókban marad, az nem éppen a legjobb. Utóbbiból érdemes minél magasabb kakaótartalmút használni, hogy minél finomabb legyen a végeredmény. 

Erre a problémára igen egyszerű a megoldás: forró vagy forrásban lévő vízben oldjuk fel őket, majd várjuk meg, míg teljesen kihűlnek, és utána folytassuk a recept leírását. Turmixgépben is érdemes lehet összedolgozni őket, úgy a kakaó még jobban elvegyül a folyadékkal. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1514988134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása