Mascarponekrém rengeteg friss gyümölccsel: cukormentes nyári desszert

Ács Bori 2019. augusztus 1.

Olasz éttermek menüjén gyakran szerepel olyan habkönnyű desszert, ami akkor is jólesik, ha kánikulai estéken ettük tele magunkat, mégis vágynánk valami nagyon könnyű édességre. Kevés mascarpone, friss, édes gyümölcs és más nem is nagyon kell.

Minél frissebb és ízesebb az a gyümölcs, annál jobb lesz a végeredmény, voltaképpen ezen áll vagy bukik a dolog, nem is a krémen.

A krém csak kísérő, kiegészítő, az adalék, amitől kerek egész desszert lesz egy tálnyi gyümölcsből.  A legjobban bogyósokhoz megy, de barackhoz és sárgadinnyéhez is nagyon jó vagy a kettő kombinációjához.

Egy kis vanília ízesíti és egy kis tejföl lágyítja

A mascarpone csalóka alapanyag: könnyűnek tetteti magát, valójában azonban szinte tömény zsír. A tejszínből lecsöpögtetett sajt viszont annyira krémes, mint semmi más, és éppen ez a semlegesség teszi a friss gyümölcs legjobb kísérőjévé.

mascarpone-gyumolccsel.jpg

Ahogy az eper mellé is ezt szerettük a legjobban, a mascarponét is tejföllel kevertük ki meg egy kis vaníliával, a cukrot akár el is lehet hagyni belőle.

Ha laktatóbbra szeretnénk

Amikor valami súlyosabb végeredményre vágyunk, teszünk a poharak aljára egy kis morzsolt, vajas, ropogós kekszet, granolát vagy aprított mandulát is, de ez akár el is maradhat. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9514978840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása