Laktató, de kalóriaszegény saláta zöldbabbal és olajbogyóval

Ács Bori 2019. július 29.

Néha, különösen nyáron egy jól elkészített salátaöntet csodákra képes. Megmaradt sült, párolt vagy főtt zöldség, egy gyors vinaigrette, meg még egy-két dolog, ami kéznél van és passzol az alaphoz, és meg is van a szuper nyári saláta.

A zöldbab most a legjobb, ress, friss, édes és alig kell főzni olyan zsenge. Egy előző napi főzésből maradt félpuhára főzött zöldbab másnap még finomabb volt, ezért kapott egy mustáros öntetet, egy kis feta sajtot meg némi maradék olajbogyót, és körülbelül öt perc leforgása alatt új étel lett belőle. Önmagában is teljesen megállta a helyét, de grillhúsok mellé még jobb lett volna. 

Így lehet spórolni a pucoláson

A zöldbab pucolása valahogy a legkevésbé kedves feladataim közé tartozik, de sajnos lehetetlen megúszni. Én így is spóroltam rajta és csak a szárát csippentettem le, nem daraboltam fel, hanem egyben, egészben hagytam.

zoldbab_sali2_masolat.jpg

Még így, némi munkát belekalkulálva is nagyon megéri pucolatlan zöldbabot venni, annyira friss, zsenge és finom, amennyire a fagyasztott soha nem lehet.

Ha lett volna otthon, biztosan teszek hozzá egy nagy csokor friss kaprot is apróra vágva, szóval ha megcsináljátok, gondoljátok hozzá mindenképp, hogy még frissebb legyen.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7914978574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása