Egy újabb szupergyors desszert, ami nemcsak azért jó, mert egy keverem-kavarom muffin, hanem azért is, mert bögrés recept, tehát semmit nem kell majd méregetnünk.
Kicsit egészségesebb verziót hoztunk most nektek: banánnal és áfonyával készül a recept, lisztből teljes kiőrlésűt használ, cukor helyett méz kerül bele, ráadásul a liszt egy részét zabpehelyre cseréli.
Zabpelyhes muffinból eddig ez a recept volt a kedvencem, de most riválisa akadt. A görög joghurttól és a kókuszolajtól elképesztően omlós és puha a tészta, a gyümölcsök pedig egészen frissítően hatnak. Reggelire vagy tízóraira szuper választás ez a muffin, egész napra ellát energiával.
Miért egészséges?
Az áfonya nem csak napi C-vitamin és K-vitamin szükségletünk nagy részét biztosítja, de antioxidánsokban is igen gazdag, ezért az egyik legegészségesebb gyümölcsünk. A banán tápláló, káliumban és magnéziumban gazdag alapanyag, a zab pedig kiváló rost- és szénhidrátforrás, más gabonákhoz képest több fehérjét és zsiradékot tartalmaz, valamint fontos vitaminok és ásványi anyagok találhatók benne. Úgyhogy tényleg nagyon egészséges ez a trió, érdemes kipróbálni.
Fotó: Getty Images