Ez a villámgyors és egyszerű spagetti gyönyörű zöld színben pompázik és elképesztően finom. A petrezselyem friss íze és a zsenge zöldborsó édessége tökéletesen működik együtt.
Az egyik kedvenc zöldfűszerem a petrezselyem, amibe lehet - ha azért illik is hozzá valamennyire -, abba beleteszem. Nagyon szeretem krémekbe, salátákba, tésztaszószokba, feltétekbe keverni, mindennek egy friss, üde ízt ad.
A másik nagy szerelem a zsenge zöldborsó, az ebből készült levesnek nincsen párja, de tésztaszószokban is előszeretettel használom, például ebben a sajtkrémes-borsós pennében. Ezen az elven továbbhaladva született meg a petrezselyempestós, zöldborsós spagetti is, ami szerelem volt első kóstolásra.
Amíg fő a tészta, elkészül a szósz
Túlzás nélkül állíthatom, hogy 10 perc alatt elkészül, hiszen amíg kifő a tészta és megfő a borsó, annyi idő alatt éppen összeállítjuk a pestót, utána pedig már csak össze kell keverni a kész elemeket.
Fotó: Getty Images