Foszlós cseresznyés focaccia: kívül ropogós, belül szaftos

Ács Bori 2019. július 13.

Igaz, az az alapszabály hogy a piros, kora nyári cseresznye igazán csak frissen jó, a hőkezeléstől épp a zamatát, frissességét, lényegét veszíti el. Viszont kivétel ez alól az alapszabály alól ez a focaccia recept, mert kicsit édes, kicsit sós és nagyon rövid ideig éri csak hő, ezért még megmarad a zamatból is valami. 

Akinek furcsán hangzik a sós lepénykenyér és az édes gyümölcs találkozása, az képzeljen maga elé egy szelet fehér kenyeret sok lekvárral.

Kívül ropogós, belül szaftos

Az ízvilág ehhez az élményhez lesz egészen hasonló, azzal a kitétellel, hogy az egész még sokkal, sokkal jobb. A focaccia kívülről kissé ropogósra sül, de belül lukacsos, szaftos lesz. A cseresznye ép marad, de enyhén cukros levet ereszt, ami vékony mázat képez a lepény felületén. 

cseresznye_s-focaccia_1.jpg

Nem csak édességként

Mi annyira szeretjük ezt az édes-sós játékot, hogy még csak nem is édességnek szoktuk enni, hanem sós dolgok, sonkák és sajtok mellé úgy, mint egy átlagos kenyeret. Csak éppen sokkal több lesz annál, nagyon nyári és nagyon különleges.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7314931822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása