Hogyan szagtalanítsd a hűtőd vegyszermentesen? 5 tippet mutatunk

Szász Eszter 2019. július 12.

Munkahelyen főleg, de az otthonunkban is örök probléma a hűtőszekrényben keletkező szagok kordában tartása.

Hiába vigyázunk, óhatatlanul elfeledkezhetünk a korábban megfőzött élelmiszerekről, vagy olyanok is bent maradhatnak, amelyeknek lejárt a szavatossága. Ha nem nyitottuk ki, akkor kevésbé zavaró, de ha igen, akkor bizony hamar büdös lesz tőle a hűtőnk, és ezt a szagot nehéz kiűzni. 

Ha nem akarjuk hetente takarítani, akkor bevethetünk néhány praktikát, ami segít elűzni a kellemetlen szagokat. 

Kávészem vagy kávézacc

Ha van otthon hagyományos kávéfőzőnk, akkor biztosan keletkezik zacc. Amellett, hogy a zacc folttisztításra, bútorápolásra vagy lefolyótisztításra is kiváló, a hűtőszekrényt is remekül szagtalanítja, ugyanis magába szívja a környezetében lévő szagokat. Tegyük bele egy kis tálkába a zaccot, és tartsuk a  hűtőszekrény aljában. Ugyanilyen hatást érhetünk el, ha egész kávészemeket használunk. 

Ecet és szódabikarbóna

Az ecet igazán univerzális tisztítószer, például nincs nála jobb vízkő-eltávolító. A hűtő szagtalanításához öntsünk egy keveset belőle egy tálkába, és keverjünk hozzá szódabikarbónát, tegyük a hűtő aljába, így biztos lesz a hatás. 

hutoszag.jpg

Citromos-sós szagtalanító

A citrom is sokoldalúan felhasználható a takarításban. Vágjunk félbe egy citromot, kanalazzuk ki a húsát, és a héjat töltsük meg sóval. Tegyük egy tálkába, és helyezzük a szagforrás közelébe. Biztos siker. A gyümölcshúsból pedig készítsünk egy finom limonádét. 

Szénnel szagtalanítás

Aktív szenet gyógyszertárban vagy bioboltban lehet vásárolni. A széndarabokat tegyük lapos tálkába, és pár órát hagyjuk a hűtőben, hogy a rossz szagokat magába szívja. Nyolc óra múlva a szenet ismét aktiválni kell, ehhez húsz percre nem túl forró sütőbe kell tenni, így már újra lehet használni. 

Teljes takarítás

Ha nem hatnak ezek a praktikák, akkor érdemes egy alapos takarítást végezni. Erre is alkalmas a szódabikarbónás-sós víz, ezzel törölgessük át a polcokat. A vegyszermentességgel nemcsak az élelmiszereinket, hanem a környezetünket is védjük.  

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2214899666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása