Nyáron nem kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket, és nagy melegben nem is ajánlott őket fogyasztani, viszont annál inkább hasznunkra válnak a saláták.
A kánikulában nem esik jól a tészta, a rizs, a krumpli, a paprikás, a rántott dolgok, csak salátát és hideg leveseket ennék minden mennyiségben. Azonban ennek is megvan a hátránya.
A munkahelyen általában délben szoktunk ebédelni, ahol most már előnyben részesítjük a salátákat, minden nap azt hoz valamelyikünk. Na igen ám, csakhogy a sok zöldség, esetleg dresszing egyáltalán nem telít el minket, 3 órakor már újra enni tudnánk.
Igazán laktató saláta
Ez a csirkesaláta azonban nem ilyen. Elképesztően laktató, bőven megállja a helyét főételként. A meggrillezett hússzeletek, a főtt tojás, az avokádó, a bacon már bőven jóllakat, de ha még ez sem lenne elég, akkor pirítóssal vagy krutonnal megszórva, mint egy újragondolt Cézár-salátát, lehet fogyasztani.
A dresszing elhagyhatatlan
A dresszing kötelező tartozéka a salátának. Ez egy házi majonézből, citromléből, mustárból, parmezánból, Worcestershire-szószból álló öntet, de ugyanolyan jó lesz, ha nem még különlegesebb mézes-mustáros dresszinggel.
Fotó: Getty Images