Avokádós-csirkés saláta: tökéletes nyári főétel, ráadásul laktató

Sági Zsófia 2019. július 12.

Nyáron nem kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket, és nagy melegben nem is ajánlott őket fogyasztani, viszont annál inkább hasznunkra válnak a saláták. 

A kánikulában nem esik jól a tészta, a rizs, a krumpli, a paprikás, a rántott dolgok, csak salátát és hideg leveseket ennék minden mennyiségben. Azonban ennek is megvan a hátránya.

A munkahelyen általában délben szoktunk ebédelni, ahol most már előnyben részesítjük a salátákat, minden nap azt hoz valamelyikünk. Na igen ám, csakhogy a sok zöldség, esetleg dresszing egyáltalán nem telít el minket, 3 órakor már újra enni tudnánk.

cezarsalata.jpg

Igazán laktató saláta

Ez a csirkesaláta azonban nem ilyen. Elképesztően laktató, bőven megállja a helyét főételként. A meggrillezett hússzeletek, a főtt tojás, az avokádó, a bacon már bőven jóllakat, de ha még ez sem lenne elég, akkor pirítóssal vagy krutonnal megszórva, mint egy újragondolt Cézár-salátát, lehet fogyasztani.

A dresszing elhagyhatatlan

A dresszing kötelező tartozéka a salátának. Ez egy házi majonézből, citromléből, mustárból, parmezánból, Worcestershire-szószból álló öntet, de ugyanolyan jó lesz, ha nem még különlegesebb mézes-mustáros dresszinggel.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2314935976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása