Sajtburger házilag: omlós, szezámmagos buci, szaftos húspogácsa

Szász Eszter 2019. július 11.

Nagy kedvencem a hamburger. Már akkor nagyon szerettem, amikor még nem volt - kis túlzással - szinte minden sarkon hamburgerező.

Tinédzser koromban még az akkori Moszkva téri - most már Széll Kálmán, de sosem fogom megszokni -hamburgeresnél vettünk teljesen ellenőrizhetetlen eredetű hamburgert, amely a buliból hazafelé életmentő volt. Valahogy sosem lett tőle semmi bajunk, de az biztos, hogy finoman szólva sem a legjobb minőségű alapanyagokból készült. 

sajtburesz.jpg

Hamburgertípusok

Van a "mekis" hamburger, amit sokan imádnak, sokan a pokolra kívánnak, de az biztos, hogy rajongótábora van, bár hozzá kell tenni, hogy a marhapogácsa csak húsból készül, inkább a körítéssel van a probléma. Van egyre több kézműves és egyéb jelzőkkel ellátott hamburgerező, ezek már a magasabb színvonalat képviselik, érdemes őket kipróbálni - de természetesen a legjobb az otthon készített.

Gyerekekkel is jó közös program

Nagyon jó program otthon összeállítani a hamburgert, mert tényleg nem nagy ördöngösség. A hamburger- és a pizzakészítés gyerekekkel is jó móka, mert a folyamatokba be tudnak segíteni, a nagyobbak összeállítják a húspogácsát, a kisebbek pedig összepakolják a hamburgert. Érdemes a bucit is otthon készíteni, úgy lesz igazán finom a burgerünk.

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2014927288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása