Nagy kedvencem a hamburger. Már akkor nagyon szerettem, amikor még nem volt - kis túlzással - szinte minden sarkon hamburgerező.
Tinédzser koromban még az akkori Moszkva téri - most már Széll Kálmán, de sosem fogom megszokni -hamburgeresnél vettünk teljesen ellenőrizhetetlen eredetű hamburgert, amely a buliból hazafelé életmentő volt. Valahogy sosem lett tőle semmi bajunk, de az biztos, hogy finoman szólva sem a legjobb minőségű alapanyagokból készült.
Hamburgertípusok
Van a "mekis" hamburger, amit sokan imádnak, sokan a pokolra kívánnak, de az biztos, hogy rajongótábora van, bár hozzá kell tenni, hogy a marhapogácsa csak húsból készül, inkább a körítéssel van a probléma. Van egyre több kézműves és egyéb jelzőkkel ellátott hamburgerező, ezek már a magasabb színvonalat képviselik, érdemes őket kipróbálni - de természetesen a legjobb az otthon készített.
Gyerekekkel is jó közös program
Nagyon jó program otthon összeállítani a hamburgert, mert tényleg nem nagy ördöngösség. A hamburger- és a pizzakészítés gyerekekkel is jó móka, mert a folyamatokba be tudnak segíteni, a nagyobbak összeállítják a húspogácsát, a kisebbek pedig összepakolják a hamburgert. Érdemes a bucit is otthon készíteni, úgy lesz igazán finom a burgerünk.
Fotó: Getty Images