Vízhajtó, karcsúsító saláta bulgurral: magában is nagyon laktató

Szász Eszter 2019. július 9.

A saláta nagyon szerethető étel, ha nem is minden nap, de szívesen eszem magában is. A tabulé pont egy olyan változata, amit húsok vagy főételek mellé is fogyaszthatunk, de egyedül is megállja a helyét. 

A tabulé egyik - de nem fő -  összetevőjének, a bulgurnak óriási hagyománya van az arab országokban. A bulgurt, vagyis a tört búzaszemeket előfőzik, szárítják, majd megőrlik.  A bulgur a közel-keleti konyha egyik fő alapanyaga, önállóan, köretként, de húsételekhez keverve is fogyasztják. 

tabouleh_1.jpg

Petrezselyem bulgurral ízesítve

Bár a tabulét a bulgur teszi laktatóbbá, a saláta mégsem erről a gabonáról, hanem a petrezselyemről szól. Az eredeti, autentikus libanoni receptben olyannyira a petrezselyem dominál, hogy a tabulé gyakorlatilag petrezselyemsaláta némi paradicsommal és bulgurral ízesítve.

A petrezselyem nem olyan megosztó zöldség, mint mondjuk a kapor vagy a koriander, ezért jó alapanyag, ráadásul nagyon egészséges. A zöldje és a gyökere egyaránt gyomorerősítő, vesetisztító, étvágygerjesztő hatású, és erősen vízhajtó is.

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7514924162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása