Nagy nyári kedvencem a frozen yogurt, én személy szerint jobban kedvelem a fagyinál is. A friss gyümölcsök és a görög joghurt találkozásából egy lágy, selymes és igazán könnyed végeredmény születik.
Mi kell hozzá? Természetesen gyümölcs és joghurt, illetve egy kis méz vagy juharszirup, citromlé és egy csipet só. Nyáron bűn lenne fagyasztott gyümölcsöt venni, pedig a frisset is le kell fagyasztanunk a pépesítés előtt - úgyhogy ha nem a kedvencünk főszezonjában készítjük, megvásárolhatjuk a gyümölcsöt mélyhűtött formában is.
Bármilyen gyümölcsből
A frozen yogurtot bármilyen szezonális gyümölcsből elkészíthetjük: a július az áfonya hónapja, úgyhogy én most egy ilyen receptet hoztam nektek. Ízben és színben is csodálatos lesz a végeredmény.
Ötperces desszert
Bár várnunk kell picit, amíg megfagy az áfonya és a joghurt, illetve amíg a desszert összeáll a fagyasztóban, az elkészítése összesen 5 percet vesz igénybe. Érdemes előző este lefagyasztani az alapanyagokat, másnap reggel leturmixolni, ebéd után pedig már kanalazhatjuk is a hűtött finomságot.
Fotó: Getty Images