Könnyű, nyári fasírt sütőben készítve: villámgyors, egészséges vacsora

Szász Eszter 2019. július 4.

A családom nagy fasírtrajongó. Heti rendszerességgel készítek nekik kis golyócskákat, amit magában vagy különféle köretekkel esznek meg. Vacsorára tökéletes, de hétvégén ebédre is szoktam sütni. Tényleg nem macerás.

Nálunk nem az egyben sült fasírtot, hanem a kis golyócskákat szeretik, amit nem olajban, hanem a sütőben sütök ki. A darált húsba szoktam keverni egy kis zsiradékot, és sütés közben is spriccelek rá egy kis olajat, akkor nem szárad ki.

tonhalfasirt.jpg

Na, de mi a helyzet akkor, ha épp húsmentes ételre vágyunk? Persze, létezik vega fasírt, a gombától elkezdve a brokkolin át a cukkiniig bármiből el lehet készíteni. Szerencsére a halat is szeretjük, így most tonhalból állítottam össze a fasírtot.

Villámgyorsan, bármilyen körettel

Ennek az a nagy előnye a húsos változattal szemben, hogy gyorsan elkészül, így rövid időn belül meg tudjuk etetni az éhes szájakat. Nálunk a majonézes kukorica a nagy kedvenc mellé, de mártogatóssal, rizzsel, krumplival is tökéletes.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7514847172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása