Grillezett kukoricából készült tócsni friss petrezselyemmel

Sági Zsófia 2019. július 2.

Ha nyár, akkor grillezés, ha vízpart, akkor kukorica, ha összevonjuk a kettőt, akkor grillezett kukorica. Elképesztően jó állagot és intenzív ízt érhetünk el, ha megpirítjuk a kukoricát.

Ha pedig még mindig nem elég a jóból, akkor készítsünk belőle tócsnit. Friss petrezselyemből, kétféle liszttel készül, de reszelt sajttal is fel lehet turbózni. Petrezselyem helyett használhatunk koriandert, de a fűszerezéssel is lehet kísérletezni, a chili nagyon jól megy a kukoricához. 

kukoricatocsni.jpg

Végszükség esetén konzervből is készülhet

Bár pont az a lényege ennek a tócsninak, hogy grillezett kukorica az alapja, ha nincsen lehetőségünk a grillezésre vagy nagyon sürgősen kellene készítenünk valamit, akkor végszükség esetén konzervből is összeállítható. Ha pedig az előző napi grillpartiról maradt meg sok kukorica, akkor ne gondolkodjunk azon tovább, hogy mit készítsünk belőle. 

A legjobb, ha frissen, melegen fogyasztjuk az elkészült tócsnikat, de hűtőben 1 napig bátran tárolhatjuk őket. Lefagyasztani nem érdemes, közel sem lesz olyan az íze és az állaga, mint amilyennek lennie kellene.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4414920586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása