Ha nyár, akkor grillezés, ha vízpart, akkor kukorica, ha összevonjuk a kettőt, akkor grillezett kukorica. Elképesztően jó állagot és intenzív ízt érhetünk el, ha megpirítjuk a kukoricát.
Ha pedig még mindig nem elég a jóból, akkor készítsünk belőle tócsnit. Friss petrezselyemből, kétféle liszttel készül, de reszelt sajttal is fel lehet turbózni. Petrezselyem helyett használhatunk koriandert, de a fűszerezéssel is lehet kísérletezni, a chili nagyon jól megy a kukoricához.
Végszükség esetén konzervből is készülhet
Bár pont az a lényege ennek a tócsninak, hogy grillezett kukorica az alapja, ha nincsen lehetőségünk a grillezésre vagy nagyon sürgősen kellene készítenünk valamit, akkor végszükség esetén konzervből is összeállítható. Ha pedig az előző napi grillpartiról maradt meg sok kukorica, akkor ne gondolkodjunk azon tovább, hogy mit készítsünk belőle.
A legjobb, ha frissen, melegen fogyasztjuk az elkészült tócsnikat, de hűtőben 1 napig bátran tárolhatjuk őket. Lefagyasztani nem érdemes, közel sem lesz olyan az íze és az állaga, mint amilyennek lennie kellene.
Fotó: Getty Images