Készítsünk Oreo kekszet otthon: az amerikai kedvenc házilag a legjobb

Szász Eszter 2019. június 19.

A családunkban óriási a Pilóta keksz iránti rajongás, olyan nem volt, hogy ne lett volna otthon pár csomaggal. Uzsonnára, reggelire, kávé mellé, ebéd után, ha más édesség nem volt, a Pilóta keksz tökéletesen megfelelt. 

Egészen addig, amíg be nem tört Magyarországra az Oreo, ami Amerikában már régóta nagyon népszerű édességnek számított. A fanyalgók szerint az Oreo tulajdonképpen egy felülpozicionált Pilóta keksz, vagyis ugyanolyan, csak jobb a marketingje. Szerintem meg nem érdemes a kettőt versenyeztetni, mindenkinek más ízlik, és a két márka remekül megfér egymás mellett. 

oreo_keksz.jpg

Az alakja ugyanolyan, mint a Pilótáé, csak a benne lévő töltelék más: a csokis keksz között egy fehér, mérsékelten vaníliaízű, cukros krém bújik meg, amelynek az eredeti receptje Sam Porcellótól származik.

Az Oreo története régre nyúlik vissza

Bár az Oreo története több mint 100 évvel ezelőtt kezdődött, a mostani kerek, virágmintás formáját és a feliratát csak 1952-ben nyerte el. Utoljára 1990-ben változtattak a receptúrán, amikor a zsírt növényi olajra cserélték benne. A házi kekszbe egyiket sem, ellenben vajat teszünk.

Sokféle változat

Egyébként ma már nemcsak vaníliás töltelékkel árulják, hanem epressel, citromossal vagy mogyoróvajassal, de dupla csokissal is találkozhatunk.  

Akárcsak a Pilótát, az Oreót is többféleképpen eszik, van, aki harapja, van, aki szétcsavarja. Ti hogy szeretitek? 


Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5114894308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása