Megmondom őszintén, nem találkoztam még olyan emberrel, aki ne szerette volna a sajtot, olyannal viszont számtalanszor, aki egyenesen rajongott érte. Az alábbi recept az utóbbi kategória tagjainak szól.
Ez nem az eredeti recept, hanem egy szabadon alakítható változat, amit én magam is főzésről főzésre picit átvariálok. A négysajtos tésztában az a szép - amellett, hogy 20 perc alatt készen van - hogy olyan és annyi sajtot teszünk bele, amennyit és amelyiket szeretnénk, de maradék sajtokat is használhatunk, rontani nem fog rajta.
A sajtok szabadon variálhatóak
Ebbe parmezán, mozzarella, pecorino és negyedikként nem reszelt, hanem krémsajt került. Aki szereti, lecserélheti az egyiket gorgonzolára, chedarra vagy brie-re, de tényleg mehet bele bármilyen sajt, ha éppen trappista lapul a hűtőnkben, azzal sem hibázunk. Én nem vagyok nagy kéksajt-rajongó, úgyhogy azért nem tettem bele, de aki szereti, annak érdemes, mert karakteres ízt ad az ételnek.
A szósz selymességéről a tejszín gondoskodik, de alaplé is kerül bele, ugyanis ebben fő készre a tészta. Fokhagyma az eredeti receptbe nem kell, ebbe mégis tettem 2 gerezdet, sokkal finomabb íze lett tőle az ételnek.
Fotó: Getty Images