Pompázatos, citromos, túrós habtorta -  Még sütő sem kell hozzá

P. Szabó Fruzsi 2019. június 17.

Ez a citromos túrótorta egész egyszerűen fenomenális. Az állaga elképesztően lágy és krémes az íze kellemesen édes, a citromtól üde és frissítő. A nyári forróságban nincs is ennél jobb választás, már csak azért is, mert még sütni sem kell.

Az alábbi habkönnyű citromos csoda Anyukám receptkönyvéből való. Akkor készítette először, mikor jó néhány év után hazaköltöztem Spanyolországból. Éppen tombolt a nyár, meleg volt, a könnyű friss citromos torta pedig telitalálatnak bizonyult. Alig marad belőle egy kevés. A maradék bekerült a hűtőbe, de az sem tartott sokáig, még aznap éjszaka kisurrantam a konyhába és megettem az egészet.

Pillanatok alatt elfogy

Anyukám azóta is készíti nyaranta ezt a remek tortát, mely minden szempontból expressz. Az alapja keksz. Fontos, hogy a krémbe lágy  - nem a hagyományos darabos, hanem krémesebb fajta - túró kerüljön. Ha nem találunk ilyet, sajtkrémmel is készíthetjük a tortát. Úgy sajttortásabb lesz a végeredmény. A krém másik hozzávalója a tejszín, melytől az egész könnyebb lesz.

turoturta2.gif

Bár csak kevés cukor kell a tortába, ha a cukor gondot okoz készíthetjük valamilyen édesítőszerrel például eritrittel is. A citrom vásárlásakor figyeljünk oda, hogy mindenképpen kezeletlen héjú, vagy bio példányokat válasszunk, hiszen a citrom héjára is szükségünk lesz.

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3414875782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása