Mátrai borzaska: macerás, de megéri elkészíteni

Szász Eszter 2019. június 15.

Mihez is kötődne a Mátrai borzaska, ha nem egy mátrai nyaraláshoz, vagyis inkább teleléshez. Amikor egészen kicsik voltak a gyerekek, minden télen Mátrafüreden töltöttük a Karácsony és a Szilveszter közötti időszakot.

Egy nagyon kicsi, családias hotelben szálltunk meg, ahol az étlapon természetesen szerepelt a Mátrai borzaska is. A gyerekeim apukája képes volt minden ebédre azt rendelni, nem unta meg. A Mátrai borzaska finoman szólva sem diétás étel, nem elég, hogy krumpli a bundája, még bő olajban is sütik. És ha mindez nem lenne még elég, akkor a tetejét bőven meglocsolják tejföllel és megszórják sajttal. Általában karajból készítik, de én pulyka- vagy csirkemellből szoktam.

matrai_borzaska.jpg

Macerás, de finom a mátrai borzaska

Picit macerás az elkészítése, de a végeredmény nagyon meggyőző és persze laktató. Az biztos, hogyha otthon sütjük, alaposan szellőztessünk, mert elég intenzív illatot hagy maga után. Sokan azt mondják, hogy otthon nem is érdemes nekiállni, annyira pepecselős, inkább rendeljük házhoz, de szerintem egyszer-egyszer érdemes meglepni vele a családot. 

Ennél a húsnál fontos, hogy kicsit klopfoljuk, bundázás előtt. Köretnek jöhet rizs, de inkább saláta, mert önmagában is elég kalóriadús, nem kell fokozni.

Fotó: Szász Eszter/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4514865962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása