Az ország legnagyobb pezsgőkóstolója vár június végén

Ács Bori 2019. június 14.

Itthon eddig soha nem látott választékkal várja a pezsgőrajongókat a Winelovers által szervezett Pezsgő Június NagykóstolóA korábbi évekhez képest sikerült a rendezvényt még izgalmasabbá és vonzóbbá tenni: egy belépőjeggyel több, mint 30 hazai és 60 nemzetközi márka válogatott tételeiből kóstolhatunk, közel 200 pezsgő, franciacorta, cava, crémant, prosecco, sekt és újvilági pezsgő várja a vendégeket. A champagne teremben – külön térítés ellenében – 60 további tétel között válogathatnak az ínyencek.

Június 22-én 14 órakor kezdődik és egészen 22 óráig várja a Corinthia Hotel Budapestben a vendégeket a Pezsgő Június Nagykóstoló. Az ismert magyar pezsgőkészítők (Törley, Garamvári) mellett sok olyan pincészet is kiállít, amelyik elsősorban csendes borairól ismert. Az Etyek-Budai borvidék termelői közös standjukon 7 etyeki pezsgőt mutatnak be. A gyümölcsös, könnyed tankpezsgőktől a tradicionális eljárással készült, érlelt, évjáratos fajtákig számos stílust vonultatnak fel; a hazai kínálaton túl pedig Európa és az Újvilág pezsgői is elérhetőek lesznek, így lesz alkalmunk az adott termőhelyek, szőlőfajták és pezsgőkészítési eljárások összehasonlítására. 

23 márka, 60-nál is többféle champagne

Champagne Terem -ben ismerhetjük meg a világklasszis champagne-okat, többfélét poharazva is kipróbálhatunk. Összesen 23 champagne ház 64 tételét lehet sommelier-k vezetésével megkóstolni; a legnagyobb nevek (Moët&Chandon, Piper Heidsieck, Roederer, Veuve Clicquot) ugyanúgy képviseltetik magukat, mint az ikonikus szuperprémium márkák (Krug, Bollinger) és az egyedi karakterük miatt keresett kisebb pezsgőházak (Henri Giraud , Larmandier Bernier). A legdrágább tétel egy évjáratos Krug champagne, de a kínálat része lesz a Roederer 2008-as Cristalja és a Pol Roger ikonikus Sir Winston Churchill 2008. 

pezsgo_1.jpg

Két mesterkurzus, öt pop-up kurzus

A szervezők 14 órától várják a Corinthia Hotelbe mindazokat, akik egy-egy témában szakértő kalauzolásával kívánnak elmélyedni, és ritkaságszámba menő pezsgőket kóstolni. Az első mesterkurzuson dr. Mészáros Gabriella, a Borkollégium vezető oktatója mesél arról, kik és miért tartoznak a champagne-ok krémjét, az abszolút elit márkákat tömörítő Les Grandes Marques csapatba. A 11 top champagne kóstolása után 16 órától az ABC, azaz Anything But Champagne mesterkurzus következik, ahol dr. Konkoly Mihály agrárközgazdász, borász mutatja be az érdeklődőknek azon szőlőfajtákat, amik kicsit sem szokványosak a pezsgőkészítésnél. Legyen az egy zöldveltelini, egy chenin blanc vagy éppen egy furmint Barta Károlytól; mind-mind kuriózumnak számítanak Champagne-on kívül. Ismerje meg a buborékok teljesen új világát, Elzásztól Dél-Afrikáig, és még tovább.

Pop-up kurzusok

pop-up kurzusok öt témában indulnak: a prosecco arcain keresztül az igazi dolce vitát élheti át a hallgatóság; a Kreinbacher pezsgőkön keresztül a somlói terroir és a champagne-tradíciókkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők; a vendégek a dél-afrikai cap classique pezsgők világába is betekintést kaphatnak; két, itthon most debütáló Lanson champagne-t is megkóstolhatnak; végül pedig a Bründlmayer pezsgők mutatják meg, hol tart most az osztrák „Sekt”.

Nagy választék 

Összesen 30 hazai és 60 nemzetközi pezsgős márka vesz részt a rendezvényen, többek között francia, olasz, spanyol, osztrák, német és dél-afrikai különlegességek is. Aki pedig a magyar pezsgőkre kíváncsi igazán, 30-nál is több palackban érlelt hazai pezsgőt kóstolhat meg.

Ételekről a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő kifejezetten pezsgőhöz készített falatkái, az Osztriga Sommelier friss osztrigái, a Stelázsi házias ízei, a Baristar kávéi és a Süss - Édes Élet kézműves bonbonjai gondoskodnak. A vendégek még masszázst is kaphatnak, ha az evés-ivásban megfáradtak.

Az esemény kapcsán Ferenczi Csilla, a Winelovers rendezvények főszervezője elmondta: „A pezsgő már rég sokkal több, mint egy szilveszteri ital, az emberek minél inkább érteni és ismerni akarják a pezsgők sokszínűségét. Erre kevés jobb alkalom adódik a júniusi nagykóstolónknál. Ezért idén például öt ingyenes kurzussal is készülünk, hogy a buborékos italok legváltozatosabb formáit is megismerhessék a vendégek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6514892476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása