Egy hozzávalós, tejmentes fagyialap - Nagyon finom, és szuperül variálható

P. Szabó Fruzsi 2019. június 13.

Nem újdonság, de minden nyáron örülök neki, hogy ezt a remek alteranítv fagyi készítési módot valaki kitalálta. A banánfagyiról van, melyhez nem kell más csak banán, fagyasztó és egy potens aprítógép.

A gondolat remek. A banán, mely alapjáraton is remekül pürésíthető, fagyasztás után turmixolva azonnal krémes fagyira hajazó állagot kap. Tulajdonképpen édesíteni sem kell, hiszen a banán már önmagában is az. A turmixolás után érdemes egy kicsit visszatenni a hűtőbe, hogy szépen összeálljon, de ennyi, mást tényleg nem kell tenni az ügy érdekében. Kész is van az isteni egészséges tej és cukormentes hűsítő nyalánkság.

Banánfagyi mindenféle verzióban

De természetesen nem kell itt végetérnie a fagyi készítésnek. A remek banános fagyialap csak a kezdet. A variációk száma végtelen, melynek csak a képzeletünk szab határt. Csokis gyümölcsös, karamellás, kekszes, mogyoróvajas, bármi kivitelezhető egy szempillantás alatt.

bananafagyi2.gif

A nutella örök

Ha nem akarjuk túlgondolni a dolgot csak dobjunk egy-két kanál nutellát a fagyott banánok mellé, még turmixolás előtt. Így egy tökéletesen krémes, abbahagyhatatlanul finom csokifagyi lesz a végeredmény. De természetesen az is egy megoldás, hogy a kész banán alapot a nutellával rétegezve tesszük töltjük a fagyis dobozba. Még egy dolog, akinek nem szimpatikus a nutella használhat bátran bármilyen más - akár bio vagy vegán - csokis mogyorókrémet.

A klasszikus egzotikus - pina coladas banán fagyi

A helyzet itt is ugyanaz. A fagyott banán darabok mellé dobjunk fagyott ananászt és löttyintsünk hozzá  egy leheletnyi kókusz tejet. Így turmixoljuk simára. Természetesen, ha felnőtteknek készítjük, egy kevés fehér rummal is feldobhatjuk a fagyit. Ne felejtsük el visszatenni a hűtőbe, hogy szép formásan tálalható legyen. Tálaljuk friss ananásszal, és ha kedveljük a 90-es évek tipusú giccsparádét szúrjunk a fagyiba napernyőcskét.

 bananafagy12.gif

Stílusosan fagylaltozóknak - after eight fagyi

Az after eight banánfagyi már egy kicsit komolyabb vállalkozás, de azért nem sokkal, itt sem bonyolódik a technológia. A hozzávalók azonban már egy kicsit kacifántosak. Kell hozzá mindenekelőtt mentaszirup, vagy mentaszörp, ez ugye nem biztos, hogy van otthon, de szerencsére könnyen beszerezhető, sőt friss mentát is használhatunk. A másik, ami a szín miatt kell hozzá, a spirulina alga por. A spirulina igazi szuper élelmiszer, de nem hagy nyomot a fagyi ízén. A megmaradt algaport felhasználhatjuk turmixokba, sütibe, de ha nem fontos annyira a szín, akkor le is mondhatunk róla. És persze szükségünk lesz csokicseppekre vagy csokidarabokra. Ezzel hintjük majd meg a már elkészült zöldes mentás fagyit.

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9214878748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása