Fagylaltot készíteni sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk: nem kell hozzá gép, csak két egyszerű alapanyag. Úgyhogy aki eddig azért nem készített fagyit, mert nem volt hozzá professzionális eszköze, az most nyugodt szívvel álljon neki ennek a receptnek.
Ez az alaprecept tényleg két hozzávalót tartalmaz: habtejszínt és sűrített tejet. Azonban nem mindegy, hogy melyik milyen. Előbbiből próbáljunk meg minél zsírosabbat választani, utóbbiból pedig cukrozott változatot használjunk, úgy nem kell mással édesíteni.
Változatok az ízesítésre
Az ízesítésnél tényleg szabadon szállhat a fantázia: ebbe az alapba bármit, de szó szerint bármit tehetünk, csokit, gyümölcsöt, fűszereket, magvakat, ami szem-szájnak ingere.
Azért mutatunk pár verziót segítségnek, ezek 450 mililiternyi alaphoz valók:
- 1/2 bögre őrölt pisztácia/dió/mogyoró, 3 evőkanál pürésített málna/eper/bármilyen más gyümölcs
- 120 g mogyorókrém/csokikrém/kókuszkrém
- 225 g csokicsipsz, 2 marék menta
Legyenek hidegek az alapanyagok
Egyetlen egy dologra kell figyelni: az alapanyagok legyenek jó hidegek, akkor lehet szépen felverni a habot. A fagylaltkészítés előtti napon tegyünk mindent a hűtőbe, akkor biztosan nem lesz vele gond. Ez az adag kb. 1,5 liternyi fagyit eredményez.
Fotó: Getty Images