Az elnevezés senkit ne tévesszen meg, valójában ez egy hideg, mártogatós étel, amit 10 perc munka összeállítani. A vékonyra vágott mozzarellaszeletek közé pikáns, citromos tejföl kerül.
Az alapötlet apukámtól származik, de őszintén megmondom, nem emlékszem, honnan jött az elgondolás. Valószínűleg volt otthon egy nagy adag mozzarellánk - ugyanis nagyon sokszor sütöttünk és sütünk a mai napig is pizzát -, amiből szerettünk volna valami újat készíteni.
10 perces vacsora
Maga az étel egyébként végtelenül egyszerű, vékonyra kell vágni a mozzarellát, majd kikeverni egy jó nagy adag tejfölt citrommal, snidlinggel, sóval és borssal. Ezzel a pikáns szósszal rétegezzük a szeleteket, és készen is vagyunk. Az a lényeg, hogy az összeállított mozzarella sokáig pihenjen a hűtőben: hűvös helyen, másnapra érnek össze jól az ízek.
Magában is ehetjük a fogást, de sokkal jobb pékáruval mártogatni, készítsünk vagy vegyünk egy frissen sült, ropogós kenyeret, például egy ilyen teljes kiőrlésű csodát vagy egy ilyen dagasztás nélküli változatot. Pékáruval kiegészülve ebédre is megállja a helyét a tejfölös, rakott mozzarella.
Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors