Rakott mozzarella: pikáns tejföl kerül a rétegek közé

Sági Zsófia 2019. június 8.

Az elnevezés senkit ne tévesszen meg, valójában ez egy hideg, mártogatós étel, amit 10 perc munka összeállítani. A vékonyra vágott mozzarellaszeletek közé pikáns, citromos tejföl kerül.

Az alapötlet apukámtól származik, de őszintén megmondom, nem emlékszem, honnan jött az elgondolás. Valószínűleg volt otthon egy nagy adag mozzarellánk - ugyanis nagyon sokszor sütöttünk és sütünk a mai napig is pizzát -, amiből szerettünk volna valami újat készíteni.

rakott-mozzarella.jpg

10 perces vacsora

Maga az étel egyébként végtelenül egyszerű, vékonyra kell vágni a mozzarellát, majd kikeverni egy jó nagy adag tejfölt citrommal, snidlinggel, sóval és borssal. Ezzel a pikáns szósszal rétegezzük a szeleteket, és készen is vagyunk. Az a lényeg, hogy az összeállított mozzarella sokáig pihenjen a hűtőben: hűvös helyen, másnapra érnek össze jól az ízek. 

Magában is ehetjük a fogást, de sokkal jobb pékáruval mártogatni, készítsünk vagy vegyünk egy frissen sült, ropogós kenyeret, például egy ilyen teljes kiőrlésű csodát vagy egy ilyen dagasztás nélküli változatot. Pékáruval kiegészülve ebédre is megállja a helyét a tejfölös, rakott mozzarella. 

 

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9714669141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása