Kukoricás babsaláta friss petrezselyemmel: négyféle babból és csicseriborsóból

Sági Zsófia 2019. június 7.

Ez a recept a bab szerelmeseinek szól. Tényleg az igazi, hardcore babrajongókat célozza meg. A salátába ötféle hüvelyes kerül, úgyhogy egy laktató, főételnek is beillő fogást kapunk végeredményül, főleg, hogy ez egy hatalmas családi adag.

A babsaláta nemcsak finom, hanem gyönyörű és színpompás is, van benne vörös-, fehér-, tarka- és fekete szemű bab, a nyári színekről pedig az aranysárga kukorica és az élénkzöld petrezselyem gondoskodik.

babsalata.jpg

Babfajták beszerzése

A legtöbb bab könnyen beszerezhető, akár konzervformában is. Vörösbabból a vesebab a legjobb választás, de ha nem jutunk hozzá, bármelyik társa megteszi. Fehérből a cannellini a legfinomabb, ez konzervformában is kapható a legtöbb szupermarketben. A tarkababból a száraz a könnyebben elérhető, de egy-egy fajtája konzervként is fellelhető. A fekete szemű bab már nagyobb fejtörést okozhat, pedig ez is kapható a hipermarketekben, delikátokban és az ázsiai üzletekben.

A gyorsaság és az egyszerűség kedvéért vettük alapul a konzerveket, de természetesen, ha időnk engedi, főzzünk szárazbabot, azzal még jobb lesz. A recept csak irányadó, készíthetjük kevesebb babfajtából, másmilyenekből, a petrezselymet pedig bátran lecserélhetjük korianderre. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9814871852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása