Nem tudom megunni a sajttortát. Nemcsak én, hanem a családom, sőt, most már a barátaim sem. Ehhez elég volt annyi, hogy egyszer azt süssek egy családi szülinapra, majd vigyek egy baráti összejövetelre is.
Sokan azt hiszik, hogy a sajttorta elkészítése bonyolult művelet, pedig egyáltalán nem az. Egyedül a sütésre kell odafigyelni, mert még remegősen kell kivenni a sütőből, nem szabad megvárni, amíg teljesen megsül.
Sajnos ezt tapasztalatból mondom. Egyszer összeállítottam egy sajttortát, betettem a sütőbe, és szóltam a gyerekeim apukájának, hogy 40 perc után kapcsolja ki, majd hagyja a sütőben kihűlni a sütit. Én elszaladtam egy barátnőmhöz kicsit csacsogni. Egy óra után - a hetedik érzékemre hallgatva - hazatelefonáltam, természetesen a sajttorta még bőven sült, úgyhogy búcsút is mondhattunk neki.
Így biztosan nem lesz tömény
Na, de ennyi kitérő után térjünk rá a receptre, ami szintén sajttorta, csak kicsit könnyedebben elkészítve. Nagyon szeretem ezt a sütit, de néha túl töménynek, nehéznek találom, ezért örültem, amikor felfedeztem a görög joghurtos verziót.
A görög joghurt amúgy is nagy kedvencem, testesebb, ízesebb, mint a hagyományos, sajttorta-alapanyagnak különösen finom, az elkészítése pedig pontosan ugyanaz, mint a sima változatnak.
Fotó: Getty Images