Lehet, hogy telítődtem az édes ízekkel, de mostanában inkább a sós ételeket kívánom. Ez alapvetően nem lenne gond, de egy egyébként édes ételt sósan elkészíteni néha macerásabb.
Azt vettem észre, hogyha reggelire édeset eszem, sokkal hamarabb megéhezem, mintha egy sajtos-sonkás szendvicset majszolnék el. Ennek az analógiájára iktattam be az étkezéseimbe a sós palacsintát, vagyis inkább pancake-et vagy blinit, ki hogy nevezi.
Ne csak levesbe és főzelékbe tegyük
A borsónak június az igazi szezonja, és sokkal változatosabb a felhasználása, minthogy csak levesbe vagy főzelékbe tegyük. Én azonban már a pucolásánál elbukom a feladatot, mert a fele a gyomromban landol.
Ezúttal palacsintatésztába kevertem, kis cottage cheese-zel dúsítottam, és már kész is volt a tápláló reggeli vagy vacsora. Aki nem rajongója a borsónak, készítheti kukoricával vagy reszelt sárgarépával is.
Fotó: Getty Images