Mennyeien krémes vaníliapuding bogyós gyümölccsel: mindenmentes élvezet

Tamás Katalin 2019. június 5.

Ha egy szupergyors, könnyű édességre van szükség az ebédhez, ami után nem áll a konyhában nagy halomban a mosogatnivaló – mert lássuk be, ez sem utolsó szempont –, a házi puding szerintem tökéletes választás.

Laktóz-, glutén- és cukormentes diétában is pofonegyszerűen kivitelezhető egy kellemes vaníliapuding, amit tökéletesen feldobnak a szezonális, netán a fagyasztóból kivett, savanykásabb gyümölcsök. Jól illik hozzá a meggy, az áfonya, a málna, a ribizli és a feketeribiszke is.

vaniliapuding_cikk.jpg

A puding készítésénél az édesítéshez eritritet használok, a tej helyett pedig kókusztejet. A lisztnél több lehetőség adódik: a konjakliszt mellett éppolyan szuper a tápiókaliszt és a nyílgyökérliszt is. Keményítőtartalmuknál fogva kissé kocsonyásabb, de még kellőképpen krémes végeredményt garantálnak.

Nálunk gyakran kerül az asztalra ez a pohárkába adagolt finomság, hiszen tényleg készen van egy szűk fél óra alatt, mennyeien édes, mégsem gejl, és bárki büntetlenül, következmények nélkül fogyaszthatja.

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2314329169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása