Ha egy szupergyors, könnyű édességre van szükség az ebédhez, ami után nem áll a konyhában nagy halomban a mosogatnivaló – mert lássuk be, ez sem utolsó szempont –, a házi puding szerintem tökéletes választás.
Laktóz-, glutén- és cukormentes diétában is pofonegyszerűen kivitelezhető egy kellemes vaníliapuding, amit tökéletesen feldobnak a szezonális, netán a fagyasztóból kivett, savanykásabb gyümölcsök. Jól illik hozzá a meggy, az áfonya, a málna, a ribizli és a feketeribiszke is.
A puding készítésénél az édesítéshez eritritet használok, a tej helyett pedig kókusztejet. A lisztnél több lehetőség adódik: a konjakliszt mellett éppolyan szuper a tápiókaliszt és a nyílgyökérliszt is. Keményítőtartalmuknál fogva kissé kocsonyásabb, de még kellőképpen krémes végeredményt garantálnak.
Nálunk gyakran kerül az asztalra ez a pohárkába adagolt finomság, hiszen tényleg készen van egy szűk fél óra alatt, mennyeien édes, mégsem gejl, és bárki büntetlenül, következmények nélkül fogyaszthatja.
Fotó: Shutterstock