Pestós-koktélparadicsomos cukkinispagetti: szénhidrátmentes színkavalkád

Szász Eszter 2019. június 4.

Tévedés ne essék, ez nem egy cukkinis tészta, maga a tészta készül cukkiniből. Először nem hittem el, hogy van ilyen, aztán azt nem, hogy finom.

Ha létezik pizza karfiolból, akkor miért ne létezhetne spagetti cukkiniból? Az biztos, hogy akik szeretnék csökkenteni a bevitt szénhidrát mennyiségét, azok örülhetnek, mert ez a változat biztosan diétás. Persze attól is függ, milyen szószt teszünk rá. 

Na de hogyan készítsük el otthon? Én speciel gyűjtöm a felesleges és kevésbé felesleges konyhai kütyüket, így van otthon zöldségspirálozóm is. Szerencsére ez viszonylag olcsó, pár ezer forintért be lehet szerezni - persze vannak sokkal drágább elektromos verziók is, de a legegyszerűbb is tökéletesen működik.

zold_pestos_cukkinteszta.jpg

A zöldségspirálozó működése

Beleteszem a zöldséget, és úgy teszek, mintha ceruzát hegyeznék, csak itt a cukkinit tekerem át rajta, ami spagettialakban jön ki a másik oldalon. Én azért ajánlom, hogy szerezzünk be egy ilyet, mert egyrészt más zöldségekhez is használhatjuk, másrészt tökéletes dekorációkat készíthetünk. Ha mégsem szeretnénk beruházni rá, akkor egy nagy lyukú sajtreszelőn reszeljük le a cukkinit, de használhatunk tökgyalut is. 

Olyan, mint a hagyományos tészta, de sokkal diétásabb

A cukkinispagettihez szinte bármilyen öntet illik, húsos és vega egyaránt. Kezeljük úgy, mint a hagyományos tésztát, úgyis a szósz fogja megkoronázni, jelen esetben a pesto.

A cukkini miatt a kalória- és szénhidráttartalma sokkal alacsonyabb lesz, 10 dkg cukkini mindössze 15 kalóriát tartalmaz. Nincs benne koleszterin, de van benne mangán, foszfor, kálium, A- és B- vitamin. 

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1514726125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása