Görög, csirkés-citromos leves: pikáns, savanykás és frissítő

Sági Zsófia 2019. június 4.

Bár nagy kedvencem az aranysárga tyúkhúsleves, néha szeretek kilépni a megszokott keretek közül és új ízeket is kipróbálni. Ez a görög, csirkés leves egyszerre klasszikus és különleges, egyszerű, de mégis extra.

Pár egyszerű alapanyagból áll össze a leves: csirkemellfilé, citrom, alaplé, rizs és sok-sok hagyma kerül bele. Természetesen lehet ezt cifrázni, de én igyekeztem leegyszerűsíteni a hozzávalók listáját.

gorogcsirkeleves.jpg

Mi legyen a levesbetét?

Bár a rizses levesekhez mi legtöbbször sima rizst használunk, ebben az esetben az arborio rizs jobb választás, mert nem fő szét, belül keményebb marad, ráadásul sűríti is a levest. Használhatunk barna rizst is, illetve sok recept gyöngy kuszkuszt ír elő a levesbe, ha hozzá tudunk jutni, érdemes azzal is kipróbálni. A levesbetétet a főzési idejétől függően tegyük bele a lébe, ha több idő kell neki, a csirkemellel egy időben, ha kevesebb, akkor a főzés vége előtt.

Azt, hogy mennyire szeretnénk savanyúra a levet, döntsük el mi magunk. A főzés elején reszeljük bele a citrom héját a levesbe, majd a végén, mikor már minden hozzávaló készre főtt benne, csavarjunk bele annyi citromlevet, amennyi a mi ízlésünknek megfelelő. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1414872142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása