Mentás-balzsamecetes epersalsa: ne félj savanykásan enni az epret

Ács Bori 2019. június 3.

Mostantól, egészen nyár végéig, az egyszerű, natúr húsok, halak és sima grillzöldségek legjobb barátai a legfrissebb gyümölcsökből kevert salsák lesznek. Három perc munka, de elképesztően friss, édes-savanyú ízei vannak.

A legjobb, hogy salsának a csúnya gyümölcs is ugyanolyan jó, sőt, még jobb alapja lehet. Most még eperből, de később cseresznyéből, meggyből, barackból, dinnyéből, a nyár akármelyik lédús, puha gyümölcséből finom salsákat lehet készíteni. 

Az alaprecept könnyedén variálható

A képlet egyszerű: kell hozzá egy adag érett, puha, akár ütődött, hibás gyümölcs, egy kis sav, ami lehet ecet vagy citrusféle, valamilyen friss zöldfűszer, esetleg nagyon apróra vágott hagyma, só, bors, akár csili is. Ezeken a kereteken belül mozogva mindenki kialakíthatja a kedvenc kombinációit, a barackot mentával, a dinnyét zöld citrommal és így tovább.

eper-salsa_1.jpg

Fontos, hogy a tökéletes salsa durva állaggal jó, tehát nem simára turmixolva, törve, hanem durvára vagy kis kockákra vágva lesz a legfinomabb. Grillcsirkéhez, halhoz, steakekhez is csodálatosak. 

Az eper és a balzsamecet szuper páros, salátákban is nagyon nagyot tudnak menni együtt, így most ebben a salsában is összekerültek: posírozott csirke mellett elképesztően jó ebéd lett belőlük. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8314868014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása