Nemrég számoltam be egy mini workshopról, ahol megtanultam, hogyan kell tükörglazúrt készíteni. Az élmény olyan mély hatást gyakorolt rám, hogy álmomban is bevonókkal locsolgattam tortákat, muszáj volt hát valóra váltanom, a magam módján.
Több recepten is átrágtam magam, mire találtam egy olyat Zsuzsi blogján, aminek neki mertem vágni. A végletekig egyszerűsítettem, néhány komponenst és lépést kihagytam, sőt, magukat a rétegeket is az alapokig vezettem vissza, így biztos voltam benne, hogy végül nem lesz a dologból torta - mégis szuper lett a végeredmény.
A háromféle különböző ízű és állagú réteg, a puha piskóta, a lágy, krémes csoki és a habos, könnyű málna tökéletesen épülnek egymásra.
Négy elemből áll össze
A torta így végül is csak annyiban maradt bonyolult, hogy négy elemből áll, amiket külön-külön el kell készíteni. Mivel azonban ezeket egyenként nem különösebben nehéz összerakni, bárki nekivághat ennek a tortának, a végeredmény pedig annyira látványos, hogy abszolút megéri a befektetett időt.
A torta egy sima kakaós-vajas piskótával kezdődik. Ezt követi egy csokikrém, amire még egy réteg piskóta kerül, majd málnahab és végül kakaós bevonat. A bevonat nem sikerült egész tökéletesen, mint az a képen is látszik, mégis ez a legszebb és legfinomabb torta, ami valaha kikerült a kezeim közül.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors