Az olaszok rántottája, a frittata maradékokból is csodát varázsol

Ács Bori 2019. június 1.

A frittata egy rántotta és egy lepény keresztezése. Nem rántotta, mert egybesült, szeletelhető állagú, de nem is lepény, mert csak tojás tartja össze a beletett elemeket. Éppen ezért nem is kizárólag ebédre jó, hanem a nap bármelyik szakában bevethető aszerint, épp mit teszünk bele.

Amellett, hogy egy finom dolog, mindenekfelett elképesztően praktikus találmány a frittata. Tipikus hűtőmaradékos étel, felvesz, sőt, a magasságokba emel minden kiszáradt kolbászsarkot és megfonnyadt paprikát, sajtmaradékot és megmaradt párolt zöldségköretet ugyanúgy örömmel hasznosít.

Frissen, melegen is finom, de én a legjobban langyosan vagy hidegen szeretem, ekkor jól szeletelhető és csomagolható, szállítható is, így szuper piknikre, kirándulásra, sőt, hordozható ebédnek is megállja a helyét. 

frittata_1.jpg

Azért ne vigyük túlzásba a maradékfelhasználást

Bár valóban minden maradékot szívesen felhasznál, azért háromnál több főízt nem jó beletenni, mert teljesen összezavarja az ízlelőbimbókat. A lenti verzió éppen cukkiniből és chorizóból készült, de a borsó-feta és a paradicsom-mozzarella kombináció is jól szokott működni.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6014828134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása