Mákos kölespalacsinta eperrel: cukor-, glutén- és tejmentes desszert

P. Szabó Fruzsi 2019. május 31.

Pillanatok alatt tápláló, egészséges és látványos reggelit vagy nasit kreálhatunk az előző napi maradék kölesből, ami ráadásul annyira finom, hogy garantáltan imádni fogja az egész család.

Ennek a jó kis kölespalacsintának az elkészítése pofonegyszerű. A hozzávalókat egyszerűen csak össze kell turmixolni, és már kész is van a tészta.

Ami külön jó, hogy alig kell hozzá valami. Egy kevés köles, tojás és egy kis növényi tej, amivel lazítjuk a tésztát, de erre a célra akár víz is tökéletesen megfelel. Egy csipet só sem árt neki.

A fűszer a tészta lelke

A fűszerezés viszont kulcsfontosságú. Az édeskés, melegítő fűszerek, a vanília és a fahéj, nem csak pompás ízt adnak a tésztának, de meg is édesítik azt. Így elkerülhető, hogy bármiféle édesítőt kelljen bevetni.

kolespalacsinta1.gif

Persze ez nem kötelező, az elkészült palacsintákat természetesen meglocsolhatjuk juharsziruppal vagy megkenhetjük egy kevéske mézzel is. Ez csak ízlés kérdése, nekem a fűszerek és az édes szabadföldi eper is elegendő édesítő gyanánt.

A mák minden mennyiségben

Imádom a mákot. Frenetikus, egészséges alapanyag, ami különleges ízével mindent sajátos módon formál át. A bogyós gyümölcsökhöz különösen jól illik. Az eper, de akár a málna vagy a szeder is remekül illik hozzá. Bár a palacsintába nem kerül sok belőle, mégis egészen más lesz tőle a tészta, mint nélküle.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9914864486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása