A legfinomabb paprikás krumpli újburgonyából készül

Ács Bori 2019. május 29.

A paprikás krumpli egyszerű, elronthatatlan étel, amit bárki el tud készíteni? Nem, nem igaz, sajnos csak úgy, mint a legtöbb hétköznapi étel, ehhez is kell ismerni néhány fontos alaptrükköt, vannak alapkövetelményei és szabályai.

Sokáig nem fogadtam el például azt a tényt, ami a paprikás krumpli legfontosabb ismérve: hogy kicsit bizony szét kell főzni benne a krumplit, attól lesz igazán húzós, sűrű a szaftja, amibe a végén érdemes beletunkolni. 

Az újkrumpli friss ízéről, édességéről és zsenge állagáról már áradoztam idén, és ha készült belőle karamellás köret meg zöldfűszeres főzelék, akkor jöhet egy finom paprikás krumpli. Nem csak az íz lesz finomabb, de hamarabb is megfő, és pucolni sem kell, csak nagyon alaposan mosni és kicsit dörzsölni.

paprikas-krumpli_1.jpg

Nem kell választani a kiegészítők között 

No de kezdjük az elején: szerintem a paprikás krumpli nem vagy kolbásszal vagy szalonnával vagy nokedlivel, illetve csipetkével a legjobb, hanem mindhárommal. Egyszerre. És igen, virslit is teszünk bele. Nem kell választanunk a kiegészítők között, mert ez az étel akkor lesz száz százalékosan kimaxolva, ha minden belekerül. Ezt az élvezeti szintet maximum úgy lehetne tovább fokozni, ha bográcsban készítenénk el. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8714855854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása